Hankkeen tarkoituksena oli tukea Varkauden kaupungin henkilöstöä tulevissa (rakenne)muutoksissa, lisätä henkilöstön työhyvinvointia, työssä viihtymistä ja työhön sitoutumista. Työllä on parannettu myös Varkauden kaupungin työnantajaimagoa ja koko alueen vetovoimaa – peruna kerrallaan.​

Hankkeen kohderyhmää ovat olleet Varkauden kaupungin johto & esimiehet sekä tukipalveluiden henkilöstö (puhtaus-, ruoka- ja kunnossapitopalvelut), joita on yhteensä noin 170 henkilöä.

Hankkeen budjetti oli kokonaisuudessaan 464.621 euroa, josta Euro​opan sosiaalirahaston (ESR) osuus oli 80% ja loppu 20% Savonia-amk:n ja Varkauden kaupungin omarahoitusosuutta.

Työpaketit:

  1. Johtamisen ja esimiestyön kehittäminen
  2. Työyhteisökehittäminen
  3. Palvelupilotointi

Työtä ohjaavat:

Toimintasuunnitelma

VuosiJohto & esihlöstö (TP1)Työntekijät (TP2)Palvelupilotit (TP3)
2020Nykytilan analyysi ja sen yhteinen purkaminen, työyhteisötaidot ja niiden syventäminen, havainnointi, haastattelut edistymisestä, tiimityön kehittäminen.

Kehittämisen kickoff, muutos-johtaminen ja sen syventäminen, valmentava esimiestyö, palaute-kulttuuri.
Nykytilan analyysi ja sen yhteinen purkaminen, työyhteisötaidot ja niiden syventäminen, havainnointi, haastattelut edistymisestä, tiimityön kehittäminen.AALTO-hyvinvointikeskus.
Nykyisten prosessien yhteinen analyysi, yhteiskehittäminen käytännössä, valmennusta käytännössä, palveluprosessien syventäminen, seuranta, valmentava ote käytännössä.
2021Väliarviointi, yhteiskehittäminen, valmennus käytännössä.

Väliarviointi, kehittäminen arvion pohjalta, innovatiivinen tiimi, ikäjohtaminen ja sen syventäminen, kehityskeskustelut.
Ilmapiirikartoitus ja yhteis-analysointi, arjessa kehittä-minen, työyhteisötaidot.
Repokankaan päiväkoti.
Yhteiskehittäminen, kehittäminen käytännön työssä, valmennus, prosessien kehittäminen.
2022Väliarviointi, yhteiskehittäminen, kehittäminen käytännön työssä, viestintä, raportointi.

Väliarviot ja niiden purku, kehitys-suunnitelmat, esimies ja hyvinvointia edistävä kulttuuri, haasteelliset tilanteet, toisilta oppiminen ja kehityssuunnitelmat, arviointi, raportointi.
Yhteinen arvio henkilöstön kesken kehittymisestä, kehittä-minen käytännön työssä, seuranta, toisilta oppiminen, arviointi, raportointi.Käpykampus.
Yhteiskehittäminen, asiakaslähtöi-syyden syventäminen, valmennus käytännön työssä, yhteisoppiminen, arviointi, raportointi.